Холодильник не морозить, гарячий компресор

Холодильник не морозить, гарячий компресор

Холодильник – це невід’ємна частина нашого побуту, і коли він починає демонструвати дивну поведінку, це може викликати стурбовання. Однією з найпоширеніших проблем є ситуація, коли холодильник не морозить, і при цьому компресор стає гарячим на дотик. У цій статті ми розглянемо можливі причини цього явища і надамо поради щодо можливих кроків для вирішення проблеми.

Причини, чому холодильник не морозить і компресор гарячий:

  • Низький рівень холодоагенту (фреону): Один із найбільш поширених факторів, що призводять до цієї проблеми, - це втрата холодоагенту (фреону) через можливу течію або пошкодження системи охолодження. Це може призвести до перегріву компресора і зниження його ефективності.
  • Засмічення конденсатора: Засмічення конденсатора (звичайно ззовні) може призвести до недостатнього охолодження компресора. Це може стати причиною його перегріву і зниження робочої продуктивності.
  • Несправний стартовий реле: Стартове реле відповідає за запуск і зупинку компресора. Якщо воно несправне, це може викликати перегрів компресора і його непрацездатність.

Дії для вирішення проблеми з холодильником:

  • Зверніться до фахівця: Коли холодильник не працює належним чином, а особливо коли компресор гарячий, варто звернутися до кваліфікованого сервісного центру. Фахівці здійснять діагностику і знайдуть кореневу причину поломки.
  • Перевірте рівень фреону: Якщо причина у втраті фреону, тоді фахівець виконає заправку холодоагенту та виправить можливу течію.
  • Очистіть конденсатор: Перевірте, чи не засмічений конденсатор ззовні. Якщо так, то його слід очистити від пилу і бруду, щоб забезпечити ефективне охолодження компресора.
  • Перевірте стартове реле: Якщо проблема у стартовому реле, то фахівці виявлять його несправність і замінять його на нове.

Не рекомендується самостійно виправляти проблеми з холодильником, оскільки це може призвести до серйозних пошкоджень і навіть загрози безпеці. Наші майстри з ремонту холодильників у Дніпрі володіють великим досвідом у відновленні роботи всіх типів холодильних систем. Краще довірте ремонт професіоналам, які мають досвід і знання для ефективного вирішення цих питань.

Наш блог

Корисні публікації

Як і чим мити холодильник

Як і чим мити холодильник: кроки до чистоти та гігієни

Який фреон краще використовувати

Який фреон краще використовувати для кондиціонера або холодильника: вибір та рекомендації

Потужність холодильника

Потужність холодильника: ключові фактори впливу

Заміна компресора та випарювача холодильника

Заміна компресора та випарювача холодильника: коли потрібна, процес та важливість

Холодильник погано морозить

Холодильник погано морозить: причини та способи вирішення проблеми

Не горять індикатори холодильника

Не горять індикатори холодильника: що робити?

Стук при вмиканні та вимиканні холодильника

Стук при вмиканні та вимиканні холодильника: причини та можливі рішення

Вихід з ладу захисного реле холодильника

Вихід з ладу захисного реле холодильника: причини та шляхи вирішення проблеми

Постійне протікання у холодильнику

Постійне протікання у холодильнику: причини та способи вирішення проблеми

Ремонт вбудованих холодильників

Ремонт вбудованих холодильників: відновлення оптимальної холодильної системи